Splošni pogoji

Pogoji poslovanja spletne trgovine www.doppler.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) na podlagi priporočil GZS ter mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja urejajo način delovanja spletne trgovine www.doppler.si/sl/page/2/wine , ki jo upravlja katere lastnik je Mihaela Žarka Krsnik Kopše - nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Dolnja Počehova 34, Dolnja Počehova, 2211 Pesnica pri Mariboru, (v nadaljevanju ”ponudnik”). Prav tako urejajo pravice in obveznosti med ponudnikom in obiskovalcem spletne trgovine www. doppler.si (v nadaljevanju ”kupec”).

Priporočamo, da si vsi potencialni kupci pred uporabo spletne trgovine preberejo spodaj napisane Pogoje poslovanja. Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez vnaprejšnjega obvestila.

Z opravljenim nakupom naročnik izrazi svoje strinjanje s spodaj navedenimi pogoji. Ponudnik bo s kupcem navezal stik preko določenega medija komunikacije v kolikor bo kupec v to privolil. Vsi zasebni podatki bodo strogo varovani in obravnavani v skladu s Politiko zasebnosti.

Hiša vina Doppler
Mihaela Žarka Krsnik Kopše - nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji
Dolnja Počehova 34
2211 Pesnica pri Mariboru

Telefon: +386 41 73 73 73
e-mail: info@doppler.si

Davčna številka: SI73276642
Matična številka: 2480794000
Zakoniti zastopnik: Mihaela Žarka Krsnik Kopše
DDV zavezanec: DA
IBAN: SI56 0400 1004 9064 238 (NovaKBM d.d.)
SWIFT: KBMASI2X

Ob registraciji na www.doppler.si obiskovalec lahko pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno povezujeta z vnešenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa in se hkrati strinja z vsebino pogojev poslovanja. Registracija uporabniškega računa ni pogoj za nakup. Kupec lahko naročilo odda tudi brez registracije.

Vse cene na spletni strani so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV).

Znižana cena je znižana redna cena, ki velja za določen ali nedoločen čas. Vse cene navedene na www.doppler.si so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov pošiljanja. Cena izpisana ob koncu posameznega naročila je sestavljena iz stroška nakupa blaga in stroškov pošiljanja oz. dostave. Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen brez predhodnega obvestila. Veljavna je tista cena, ki je objavljena v trenutku oddaje naročila.

Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine.
Zaradi narave poslovanja se ponudnik prizadeva podatke o izdelkih spreminjati in ažurirati hitro in pogosto.

V primeru napačne cene ali v primeru, da se podatek spremeni med samo obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil dostop do nakupa oziroma mu ponudil najboljšo možno rešitev.
Če se v ponudbi pojavi artikel brez cene oz je vrednost le-tega 0,00 eur gre za sistemsko napako pri dodajanju artiklov ali posodabljanju ponudbe. Cena v tem primeru ne velja in za tak artikel se nakup ne more opraviti.

Cena v spletni trgovini www.doppler.si je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Slike izdelkov so simbolične in nujno ne odražajo v celoti dejanskega stanja izdelka.

S klikom na gumb “ODDAJ NAROČILO” kupec izrecno potrdi da se strinja s plačilom naročila. Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika. Po oddaji naročila kupec prejme potrditev naročila na svoj e-poštni naslov. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov in pojasnil naročilo prekliče v roku 2 ur po prejeti potrditvi naročila s sporočilom na e-poštni naslov info@doppler.si.

Če kupec v tem roku ne posreduje preklica naročila je kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem nepreklicno sklenjena. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Če se preklic naročila z istega uporabniškega računa ponovi več kot trikrat si ponudnik pridržuje pravico do ukinitve njegovega računa.

NAČINI PLAČILA
Plačilo blaga v spletni trgovini ponudnika je mogoče z naslednjimi načini:

 • Plačilo po predračunu – nakazilo na TTR:
  • IBAN: SI56 0400 1004 9064 238 (NovaKBM d.d.)
  • SWIFT: KBMASI2X
  • Pošiljka se odpremi po prejemu plačila
 • Plačilo s kartico
 • Osebni prevzem
 • Možen je tudi osebni prevzem na lokaciji. V tem primeru stroškov prevzema ni, plačilo blaga pa je možno z gotovino ali kartico. Osebni prevzem je možen le ob predhodnem dogovoru:
  Telefon: 041 73 73 73

Ponudnik po plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje račun ali v pdf formatu na e-naslov kupca ali pa fizično z dostavo blaga. Na računu je razvidna cena artiklov in ostali stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Rok dostave naročenega blaga je načeloma 7 delovnih dni. Vsa naročila, oddana med delavnikom do 10 ure, odpošljemo še isti dan. Naročila naročena med vikendom in prazniki pošljemo takoj naslednji delovni dan. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok se upošteva le-ta. Dostavo naročenega blaga opravljamo z različnimi pogodbenimi partnerji TNT.
 
V kolikor blaga ni na zalogi, ponudnik o tem obvesti kupca in se s kupcem dogovori o dobavnem roku.

Za izgubo ali poškodbo pošiljke odgovarja dostavna služba. Ponudnik v primeru poškodbe ali izgube pošiljke, takoj po prejemu obvestila o tem, kupcu pošlje novo pošiljko.

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči, da odstopa od naročila. Kupci lahko blago vrnete na podlagi obvestila o odstopu na elektronski naslov info@doppler.si
Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).
Vrnjeno blago mora kupec vrniti nepoškodovano, originalno zapakirano in v nespremenjeni količini:

Hiša vina Doppler

Mihaela Žarka Krsnik Kopše - nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji

Dolnja Počehova 34

Dolnja Počehova

2211 Pesnica pri Mariboru.

Stroške vračila blaga plača kupec.

V kolikor kupec odstopi  od naročila, mu po prejemu blaga in pregledu, da je blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini, ponudnik vrne izvršeno plačilo. Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni po prejemu vrnjenega blaga.

Kupec naj ob vračilu blaga priloži račun za blago, osebne podatke ter transakcijski račun, kamor se bo kupnina vrnila.

V primeru, da je paket, v katerem je kupec prejel naročeno blago fizično poškodovan, v njem manjka del naročila ali kaže znake odprtja, mora kupec sporočiti reklamacijo pri kurirski družbi in nam v vednost. Skupaj z našim pogodbenim partnerjem bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Spletna trgovina si pridružuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga ne more izvesti, zavrne.

Spletna stran uporablja SSL certifikat, ki varuje povezavo med spletno stranjo in obiskovalci.
Ponudnik zagotavlja ustrezna tehnološka sredstva in varnostno-zaščitne sisteme, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo ali zlorabo podatkov in uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.
Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbita prodajalec Hiša vina Doppler in Stripe (https://stripe.com/en-si/about). Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah.

Ponudnik si prizadeva vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in reševanja morebitnih sporov. Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov.
Uporabnik (kupec) lahko pritožbo odda na e-poštni naslov info@doppler.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Spletna trgovina si pridružuje pravico do sprememb Splošnih pogojev kadarkoli oz. brez predhodnega obvestila.

Želimo vam prijetno nakupovalno izkušnjo preko naše spletne trgovine.

Izdajanje in dostava vina in ostalih alkoholnih pijač iz naše ponudbe se lahko izvede samo osebam, starejšim od 18 let. Zato mora biti kupec v času oddaje naročila polnoleten. V nasprotnem primeru ponudnik odstopa od pogodbe. Kupec/uporabnik s strinjanjem s splošnimi pogoji potrjuje, da je starejši od 18 let. Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.

sl
en
de