Znanju preteklih generacij dodajamo dotik strasti ter pridih sodobnosti.

Pogled skozi domače okno izriše pokrajino, na kateri je ded že pred davnimi časi pričel pisati prve Dopplerjeve zgodbe.

Mihaela

Ničkolikokrat prehojena pot od vrha pa vse do vznožja griča, kjer se končajo naši vinogradi, je v meni krepila spoštovanje do tradicije in zavedanje, da jo moram nadaljevati.
Zavezani naravi in s spoštovanjem tradicije danes iz izbranih domačih vinogradov  štajerskega vinorodnega okoliša ustvarjamo najžlahtnejša vina, katerih sloves sega tudi preko meja Slovenije.

Izročilo

Vinsko zgodbo smo začeli pisati že daljnega leta 1815, ko so benediktinci Admont zasadili prvo vinsko trto. Nekoliko kasneje, ko je leta 1938 posestvo odkupil naš ded Ivan Doppler, se je začela pisati prva zgodba o vinarstvu družine Doppler. Ta se je skozi stoletja izpopolnjevala in se do danes razvila v eno najlepših vinogradniških zgodb v Sloveniji.

Preteklost

Z vsem ponosom se danes oziramo nazaj v preteklost, na začetek naše zgodbe. Dediščino, ki jo negujemo že desetletja, počasi, a vztrajno predajamo novi generaciji. Kot bi se z leti vzpenjali po naših čudovitih gričih in se ozirali proti vrhu. Pot je še vedno strma, a vztrajamo.

Prihodnost

Če se ozremo naprej, le kje je vrh Dopplerjeve zgodbe? Ah, kje? Ta se je šele dodobra pričela. Znanje in ljubezen do vina bomo v prihodnje pomešali z energijo mlade generacije. Zagotovo se naša pot proti vrhu še kmalu ne bo končala, le drugačna bo. Kakšna? Pridružite se nam.

sl
en
de